Автор: Светослав Иванов,  bTVМалко ли ни се струва? Това епидемия ли е изобщо?

...
Автор: Светослав Иванов,  bTVМалко ли ни се струва? Това епидемия ли е изобщо?
Коментари Харесай

Светослав Иванов: Добре де, освен себе си и лекарите ли ще предадем? Трябва да издържим още малко

Автор: Светослав Иванов,  bTV

Малко ли ни се коства? Това  зараза  ли е въобще? Какво ни приказват? И в Италия несъмнено лъжат. И в  Испания , и в  Англия . Те на тебе ли ще ти кажат, професоре по всичкология?

Ти знаеш какъв брой души са умряли от грип предходната година и като баш анализатор умееш да разтягаш локуми на тема  вирус ология, илюминати и Бил Гейтс. Напоследък броиш и починалите в Африка от малария и приказваш за бубонната чума като жив очевидец от XIII век. Бълнуваш за стаден имунитет, само че в случай че влезеш за минута в отделенията на незабавните случаи сега, ще ти се желае да не си се раждал.

Дами и господа,

от години си приказваме за експанзията срещу  лекари те. Тази заран видяхме няколко известни български  лекари , шефове на големи  лечебни заведения , които с изтощените си гласове, безусловно ни се молеха да не вършим съдбовната неточност, която може да ни коства доста. Защото излизането на открито сега, безцелните разходки са не по-малка експанзия освен към цялото общество, само че и към тях, техните сътрудници и фамилии.

На никого не е елементарно. Дори доста от вас си мислят, че това, което се случва, е някаква интрига, небивалица, която да унищожи стопанските системи ни.

" Аз ще пусна детето с тротинетка по центъра, след това ще го метна на баба му, а генерала да не ми ги изяснява тия на мене ". Добре де, с изключение на себе си и  лекари те ли ще предадем?

В последните няколко седмици доказахме, че сме общество. Много хора изгубиха работата си, доста не знаят по какъв начин ще си платят сметките. Но съблюдават всички ограничения. И тях ли ще предадем? Защото на някой му е скимнало да люпи семки пред магазина в квартала по спортен екип и на по бира да разсъждава за Тръмп и Путин, Меркел и китайците?

Трябва да сме доста признателни на ориста, че децата бяха в грипна почивка цели две седмици преди първия случай на корона вирус  в  България . Докато хиляди европейски пенсионери събираха загар по испанските плажове, тук към този момент се обсъждаха строгите ограничения, които да стопират разпространяването на  вирус а от хилядите наши сънародници, които се завърнаха в страната.

Знам, че 669 звучи малко. Но в Турция в последните 48 часа се оказа, че инфектираните са над 50 000 и то от 350 000 теста. Това значи, че всеки седми тест е позитивен.

През седмицата италианския RAI пусна документалния филм, изследващ аргументите Италия да бъде ударена толкоз свирепо от новия  вирус . След първите няколко случая обществото реагира с подценяване, а едрия бизнес с лакомия. Стига се до такава степен, че работодатели да принуждават служащите си да не стопират да работят, като даже да ги карат да се дезинфекцират с препарат за почистване на стъкла и прозорци.

На 8 март десетки хиляди дами маршируваха в центровете на огромните испански градове. Англичани и шведи потеглиха да градят колективен имунитет, което ежедневно коства живота на хиляди. Над 300 000 души са дохвърчали от Китай и са влезнали в Съединени американски щати в седмиците на най-голямата  зараза  в страната. През това време Тръмп им говореше за стопански напредък. Все едно хората са някакви екселски таблици. 

Да, това все в миналото ще свърши. Светът ще се промени. Надали към този момент ще е толкоз отворен, едва ли в околните години още веднъж ще се пътува толкоз доста на всички места. Заради растящата безработица, в страните порти ще отворят още веднъж хиляди заводи, чиято работа е била пренесена в Китай. Ще се възродят производства, които в последните десетилетия са били изнесени изцяло в Азия. За да се оправят с рецесията, държавните управления ще стартират да влагат милиарди в инфраструктурни планове, тъй като това е най-бързия метод за гарантиране на работа на доста хора, останали без прехранване. Хората ще харчат по-малко и ще мислят повече преди да изтеглят заем за апартамент, кола, телефон.

Ще се случат толкоз доста неща. И ние ще би трябвало да се пригодим, с цел да тръгнем още веднъж напред. Но преди този момент, дано минем през този интервал като съществени и солидарни хора, които няма да повторят непознати неточности. Дори и цифрата 669 да звучи като нещо малко, далечно и нищожно.

Oще малко. Трябва да издържим още малко. "

 

Видео вижте ТУК

Публикувано от dunavmost.com

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Из
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР